Premiär för digital rundtur på Salsta slott idag

Nu är Alla tiders slott och kultur HB igång, som jag driver tillsammans med Linda Karlsberg, till vardags museichef i Enköping, och Marcus Segersvärd, VD för kommunikationsbyrån Komson AB.

Vår ambition är att tillgängliggöra Salsta slott genom att erbjuda guidade rundturer för olika grupper, från skolklasser till seniorföreningar, samt att återetablera konsertserien Musik på Salsta. Slottet kommer även att finnas tillgängligt för fester och tillställningar.

Och idag står premiären för de digitala visningar vi nu erbjuder– där du på egen hand eller tillsammans med vänner och bekanta ges möjlighet att ta en rundtur på slottet, få höra om dess historia och, förstås, ställa frågor till guiden.

Ett stort tack till alla samarbetspartners som gör detta möjligt: Statens Fastighetsverk, Ågårdens häst- och maskintjänst, Handjord, Klaverens hus, Studieförbundet Vuxenskolan, Upplandsstiftelsen, Nationalmuseum, Cajsas kök, Wattholma Kultur- och Hembygdsförenin och Åstråkens Turismförening.

Salsta slott är byggt 1672-1678. Det ägs av Statens fastighetsverk och är sedan 1993 förklarat byggnadsminne. I sina äldsta delar har slottet anor från medeltid och slottet är unikt på så vis att årsringarna är bevarade och tydliga. 1600-tal samsas sida vid sida med 1800- tal och 1900-tal – ett alla tiders slott.

Annons

Författare: Niclas Malmberg

Grön debattör och skribent, styrelseledamot i SVEF och entreprenör på Salsta slott - Alla tiders slott. Fd kommunalråd i Uppsala och fd riksdagsledamot.

%d bloggare gillar detta: