Nymornat intresse för förnybar el på börsen?

Den som vill placera sina besparingar i hållbara branscher och samtidigt ha viss ränta på pengarna har det inte helt enkelt att hitta rätt. Företag som arbetar inom omställningen från kött till gröna proteiner har än så länge haft det tufft på börsen, och även om förnybar energi var hett på aktiemarknaden 2020, har intresset under 2021 för bolag som verksamma inom solel, vindkraft och annan förnybar energi backat kraftigt. Detta samtidigt som vi i Sverige sett en generell börsuppgång kring 20 procent sedan årsskiftet. 

Trots det gjorde vindkraftbolaget OX2 börsintroduktion på Nasdaq First North den 23 juni, med en riktkurs på 60 kronor/aktie, vilket ger bolaget ett totalt börsvärde på 16,4 miljarder kronor. Ambitionen med börsintroduktionen är att få in nytt kapital för att på så sätt kunna öka farten i nyinvesteringar.


Skriver mer på Mat & Klimat: http://matochklimat.nu/fornybar-el-gar-knackigt-pa-borsen-men-nya-bolag-testar-anda-lyckan/

Annons

Författare: Niclas Malmberg

Grön debattör och skribent, styrelseledamot i SVEF och entreprenör på Salsta slott - Alla tiders slott. Fd kommunalråd i Uppsala och fd riksdagsledamot.

%d bloggare gillar detta: